Praktisk ABC

Godt at vide!

Aflevering og afhentning

Det er vigtigt, at I siger goddag og farvel til en voksen, så vi ikke er i tvivl om, hvem der er kommet er kommet eller gået.

Tjek barnet ind og ud på NemTjekind hver dag. Husk at notere afhentningstidspunkt og hvem der henter. Ofte spørger børnene om det i løbet af dagen, og hvis de fx savner jer, er det rart for os at vide, hvornår barnet hentes, så vi kan give den bedste omsorg.

Det er forældrenes ansvar at børnene får overtøjet af og på, når børnene hentes og bringes.

Det er vigtigt vi får besked, hvis der er andre end forældremyndighedsindehaverne, der henter barnet.

MitKolding/NemIntra

Alle forældre skal logge på MitKolding med deres NemId. Herefter kan du oprette dit eget brugernavn og rette barnets oplysninger. Det er vigtigt, alle giver tilladelser til om barnet fx må være med på billeder på vores hjemmeside m.m.

På MitKolding kan I læse nyhedsbreve, se billeder fra barnets hverdag og følge med i hvad der sker på området.

Det er også her du kan få informationer om ture ud af huset og se dagbøger fra stuerne.

Fridage/ferie

I vil blive bedt om at give besked omkring pasning omkring højtider og i ferieperioder. Dette er for at undgå et overforbrug af personaletimer, og så vi kan tilrettelægge personalets ferie bedst muligt.

Tilmelding sker på MitKolding.

Holder dit barn fri på en hverdag skal det meldes på intra inden kl 9.00.

Sygdom

Vi modtager ikke syge børn i institutionen. Børnene skal kunne følge en normal hverdag både ude og inde. Bliver jeres barn sygt i løbet af dagen, ringer vi til jer.

Husk at give besked på intra inden kl 900, hvis barnet er syg.

Vi informere om smitsomme sygdomme, der måtte være i huset.

 Måltider

Vuggestue børnene får mad inkluderet i taksten.

I børnehaven vurderes det for 2 år af gangen, om vi skal have madordning. Det er bestyrelsen der tager denne beslutning. Taksten forhøjes i denne periode. Der er i øjeblikket madordning i Skovbrynet frem til januar 2019 (vurderes om det skal forlænges) i løbet af 2018

Alle måltider er dækket af ordningen og tilberedes i vores eget køkken. Vi serverer primært danske retter. Der tages hensyn til de børn, der ikke spiser svinekød, men vi køber ikke halalslagtet kød.

På mitKolding kan man notere, hvis barnet ikke må spise forskellige ting ifht allergi eller religion.

Det er ikke muligt selv at medbringe madpakke.

Garderobe

Alle børn har deres egen garderobeplads, hvor der er plads til overtøj, rygsæk, skiftetøj, sko, indesko m.m. Vi vil gerne have, at I skriver navn i disse ting.

Det er jer forældre, der hver dag har ansvaret for at rydde op i garderoben. Alt skal op fra gulvet, så vores rengøringsdame kan få gjort grundigt rent.

Autostole kan sættes i rummet ved storebørnsgruppens garderobe. Begrænset plads.

 

Skiftetøj

Hvert barn har en kasse til skiftetøj. I vuggestuen står kassen på badeværelset. I børnehaven på barnets rum.

I kassen skal der være bluser, bukser, strømper og undertøj. I skal selv holde øje med, om der mangler opfyldning i kassen.

 

Bleer

Bruger barnet ble, skal I selv medbringe disse. Det gælder både vuggestuen og børnehaven.

Stamkort

På MitKolding er det vigtigt at børnenes oplysninger på kartotekskortet passer fx om vaccinationer, telefonnumre hvor vi kan træffe jer mv. 

Det er jeres ansvar at oplysningerne er opdateret.

 

Søvn

I vuggestuen sover børnene i deres egen krybbe. Det er vigtigt, vi kender jeres barns soverytme, om det bruger en speciel sut og har sit sovedyr med.

I børnehaven er det muligt at sove på en madras på stuen. Husk også her sut eller sovedyr, hvis barnet har brug for det.

 

Glemt tøj

Vi samler glemt tøj i en kasse i garderoben. Husk altid tydeligt navn på overtøj og fodtøj, da det nemt kan blive flyttet rundt.

 

Lus

Børn med lus må ikke være i institutionen før de er blevet behandlet. Fortæl altid personalet, hvis dit barn har haft lus, så andre forældre kan være opmærksomme.

 

Ulykkesforsikring

Kolding kommune har ikke en kollektiv ulykkesforsikring for børn. I skal selv tegne en forsikring for barnet.

 

Medbring

I børnehaven skal barnet have en lille rygsæk på rummet, som vi bruger, når vi skal på tur.

Alle børnehavebørn skal desuden medbringe en drikkedunk med frisk vand hver dag.

Det er forældrenes ansvar at gøre dunkene rene og fylde dem op, hver gang de har været i brug.

 

Børnemapper

Hvert barn har sin egen mappe, hvor vi gemmer ting, som viser noget specielt barnet har lært, eller noget vi synes skal gemmes. Mappen følger barnet fra det starter på Skovbrynet til det stopper. Herefter får i mappen med hjem.