Måltider i børnehaven

Måltider i Skovbrynet

I Skovbrynet har vi et princip om, at undgå sukker i den kost børnene bliver tilbudt her i institutionen.  Dette er besluttet af forældrebestyrelsen.

Der må gives et lille påskeæg til påske og en chokolade julemand i december.

Er vi inviteret til arrangementer ude af huset, må vi spise det der serveres. (med omtanke for sukkerindhold)

Morgenmad:

Vi serverer: havregryn, rugfras, mælk og tykmælk.

Drikkevarer

Alle børn tilbydes vand, hvis de er tørstige.

Børnene medbringer i børnehaven en drikkedunk med frisk vand. Det er forældrenes opgave at fylde og rengøre drikkedunken.

Vi serverer økologisk mælk til morgenmad og 1 gang i løbet af dagen.

Ved festlige lejligheder serverer ren æblesaft.

 

Søde sager

Princippet om at undgå sukker betyder:

Der serveres hverken drikkevarer eller fødevarer med sukker.

 

Madordning

Vuggestuen får altid serveret mad: formiddag og eftermiddag – og til frokost: suppe, varmt mad og rugbrød med tilbehør (3 dage i ugen).

I børnehaven serveres mad, når bestyrelsen vedtager madordning for en 2 årig periode af gangen. Der er madordning i børnehaven fra 2017-19. Herefter vurderes ordningen igen.

Madordningen i børnehaven følger som udgangspunkt samme plan som i vuggestuen.  

 

Fødselsdage i børnehaven

I Skovbrynet fejrer vi børnenes fødselsdag med fødselsdagssamling, hvor vi synger og hygger.

Fødselaren har noget med at dele ud til børnene på stuen. Aftal inden tiden, hvad I kommer med. Det kan være boller, frugt eller nødder. Her skal princippet om at undgå sukker også overholdes.

 

Vi kommer også gerne til fødselsdage hjemme hos jer. Dette aftales i god tid med stuen. Vi henstiller til også her at undgå sukker.

 

Fødselsdage i vuggestuen

Når der er fødselsdage i vuggestuen hænger vi balloner op og synger for barnet.

Børnene får en lille pakke rosiner. Forældre skal ikke medbringe noget.

 

Forældrekaffe

Når der på stuen afholdes forældrekaffe, bliver der serveret kaffe/the

  •  samt nødder og tørret frugt.

    ELLER

  • Vi opfordrer forældrene til at bidrage. Her skal det understreges, at det skal være sunde ting der serveres, altså uden sukker.

     

Andre særlige lejligheder

Hvis I af forskellig grunde (afsked, barnet bliver storebror/søster) gerne vil give jeres barn noget med til at dele ud, så spørg personalet eller læn jer op ad denne idéliste

  • Rosiner og andet tørret frugt
  • Frugt
  • Grønt
  • Boller

 

 

 

Specielle områder

Allergibørn. Det er vigtigt, at vi bliver orienteret, hvis jeres barn har allergi, så vi kan tage hensyn til dette. Har barnet brug for special produkter, som vi ellers ikke plejer at tilbyde fx laktosefri mælk, skal I selv medbringe dette. Dog køber institutionen laktosefri mælk og smør mod forevisning af lægeerklæring.

 

Er I ved at undersøge, om, at jeres barn har allergi, og gerne vil finde ud af, om barnet ikke kan tåle forskellige fødevarer, kan vi efter aftale i en periode undgå de mistænkte produkter (tomat, drikkemælk, jordbær, appelsin etc.).

 

Andre kulturer. Alle børn tilbydes som udgangspunkt det samme mad, men vi respekterer, så vidt det er muligt, andre kulturers religiøse eller kulturelle forskrifter. Der vil fx være alternativer, når der serveres kød eller pålæg, der ikke må spises af alle.

Forældrene skal altid notere ”Særlige kosthensyn” på intra for at vi kan tage hensyn. Ikke mindst af hensyn til køkkenets planlægning.

Bemærk: Vi serverer ikke halalslagtet kød.