Måltider i vuggestuen

Overordnede principper for måltidet

Vi tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens retningslinjer for småbørnsernæring.

Vi vægter sund og nærende mad, tilberedt af gode og friske råvarer.

Vi har en økologiprocent på mindst 80%

Der laves ugentlige madplaner, som lægges på MitKolding hver uge.

Vi vil fortrinsvis give børnene årstidsbestemte grøntsager. Børnene vil hver dag få frisk frugt og brød. Børnene vil til hovedmåltidet få vand eller økologisk mælk.

Det er institutionens mål:

  • at give børnene gode kostvaner
  • at styrke børnenes sundhed
  • at give børnene madkultur
  • at styrke børnenes motoriske færdigheder når de spiser 
  • at børnene præsenteres for nye smagsoplevelser

Derfor:

  • undgår vi farvestoffer og konserveringsmidler i størst muligt omfang
  • undgår vi sukker
  • gør vi måltiderne så rolige og attraktive som muligt
  • lærer børnene gode bordmanerer
  • har et samarbejde mellem køkkenassistenten, en medarbejder og institutionens leder. De samarbejder omkring kostplaner og vurderer behovet for evt. ændringer i kosten.
  • respekterer vi hensyn til forældrenes holdning til kost, såsom vegetar, religion o.l.