Det år man fylder 5 år - dvs året før forventet skolestart, kommer barnet i vores storebørnsgruppe.

Storebørnsgruppen har både base i Skovbrynet og i Skovløberhuset i Marielundskoven.

Gruppen har en klub, hvor børnene bruger tid på at snakke sammen, lytte til hinanden og øver nye ord. Det kunne fx være koncentration. "Ordet prøver vi at sige, vi snakker om hvad det betyder, kommer med eksempler på hvordan man fx kan koncentrere sig og hvad det så gør. Herefter har vi en fælles forståelse for ordet" (citat fra pædagog på stuen).

Der bliver også øvet begreber, at tælle, lære at regne små simple ting, samarbejde m.m Aktiviteterne veksler mellem stillesiddende og fysiske aktiviteter.

Derud over er gruppen flere gange om ugen i skoven. Turen derud tager ca 3 kvarter at gå, men undervejs er der "stoppesteder" og ofte laves der små lege o.l. her, så turen bliver mere end "bare" at gå.

I Skovløberhuset har hvert barn en garderobe med plads til skiftetøj, så børnene ikke behøver bære det frem og tilbage hver dag. Børnene har alle en rygsæk, som er god for ryggen.

Skovløberhuset har en overdækket terrasse, hvor børnene kan spise de madpakker, som køkkenet har smurt til os. Der er også rum inden døre, hvis vejret er meget koldt eller vådt.

Storebørnsgruppen deltager i Rytmer på tværs, hvor vi mødes med andre institutioner og vi synger og spiller musik.

Og så er der selvfølgelig "almindelige børnehave aktiviteter" som I ellers kender det, hvor relationer og personlige og sociale kompetencer er i højsæde.